Подальші переваги можна побачити в практичному тесті: чавун зберігає тепло краще , ніж нержавіюча сталь, а також розподіляє його більш рівномірно по всій поверхні гриля. Якщо для вас важливий гарний бренд страви на грилі, і ви хочете створити особливо інтенсивний аромат смаженого продукту, найкраще цього можна досягти за допомогою чавунної решітки, оскільки вона краще передає тепло стравам на грилі. З іншого боку, це, звичайно, також означає, що їжа, яку потрібно готувати на грилі, ризикує швидше підгоріти, і вам потрібно бути обережним під час приготування на грилі. Тому непряме приготування на грилі часто не так успішно з чавунною решіткою. Крім того, чавун більш чутливо реагує на більші коливання температури в порівнянні з нержавіючої сталлю
Чавунні варильні решітки - захищені патиною від плям іржі
Чавунні варильні решітки коштують дешевше , ніж виготовлені з нержавіючої сталі, але вони також вимагають більш інтенсивного догляду.
Перед першим використанням їх необхідно кілька разів обпалити , а утворений захисний шар , патину, не повинен контактувати з водою та засобом для миття посуду. Він запобігає проникненню вологи в пори чавунної решітки і, таким чином, утворенню плям іржі. Замість цього решітка обпалюється на повному вогні, також відомому як піроліз, і ретельно очищається латунною щіткою для гриля. Потім решітку необхідно добре змастити олією. Якщо ви забудете змастити, на іржі з’являться непривабливі плями іржі.
Латунная щітка важлива, оскільки щетина щітки з нержавіючої сталі або дротяної щітки знищить патину через більш твердий матеріал. Латунні щетинки м’якіші, тому ідеально підходять для чавунних решіток.