ЧІЗБУРГЕР ПІЦА
Це здається божевіллям, але це не так, подумайте про іншу форму та той же чудовий смак. Нехай цей плоский, круглий чизбургер з відкритою поверхнею вразить ваших гостей, а потім насолоджуйтесь пікантним шматочком для себе.
Час приготування
30 хвилин
Складність
середня
Персони
4
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста
5 склянок борошна універсального призначення
2 чайні ложки цукру
2,5 чайних ложки солі
1,5 столові ложки дріжджів швидкого спливання
2 склянки теплої води (35-38C)
1/4 склянки + 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму
1 склянка манного борошна
1/4 склянки меленої кукурудзяної муки
Для соусу піци
1/2 склянки проціджених помідорів
Сухий орегано
Сухий базилік
2 столові ложки копченого соусу Phlippens
Для соусу бургерів
3 столові ложки майонезу
2 столові ложки кетчупу
2 столові ложки жовтої гірчиці
1 столова ложка соку солоного огірка
Сіль і перець за смаком
Для начинки
1 кг фаршу
1 склянка товсто нарізаних маринованих огірків
1 біла або іспанська цибуля
8 смужок товсто нарізаного бекону
1,5 склянки сиру моцарела (попередньо не подрібненого)
1/2 склянки сиру чеддер (попередньо не подрібненого)
2 столові ложки насіння кунжуту
Сіль і перець за смаком
2 столові ложки беконного жиру
Просійте борошно, цукор, сіль і дріжджі для швидкого підняття в чашу міксера. Використовуйте гак для тіста, встановіть міксер на найнижчий рівень і додайте сухі інгредієнти. Повільно додайте теплу воду, а потім капніть 1/4 склянки оливкової олії в миску. Перемішуйте протягом 3-5 хвилин.
Змастіть велику миску оливковою олією, що залишилася, додайте тісто та накрийте рушником. Дайте піднятися щонайменше 1 годину (я люблю принаймні 2) у закритій мисці (використовуйте режим розстоювання в духовці) або залиште в сухому теплому місці.
Поки ваше тісто піднімається, приготуйте всі начинки для піци та соуси. Сформуйте з фаршу 4 котлети для гамбургерів і рясно приправте сіллю та перцем. Змішайте проціджені помідори і додайте сухий орегано та базилік за смаком. 3/4 цибулі нарізати кільцями, іншу 1/4 кубиками. Солоні огірки обсушити на паперовому рушнику, а сир подрібнити.
Змішайте інгредієнти для бургерного соусу в мисці.
Розігрійте гриль до 190˚C і викладіть бекон на деко. Якщо ви готуєте на газовому грилі, вимкніть конфорки з одного боку гриля та поставте сковороду на неосвітлену сторону. Готуйте 15 хвилин (ви хочете, щоб бекон був готовий приблизно на 75%) і залиште жир з бекону для приготування гамбургерів.
Поставте сковороду на гриль і розігрійте її на високій потужності протягом 15 хвилин. Додайте зарезервований жир із бекону та готуйте котлети для гамбургерів по 2 хвилини з кожного боку. Коли гамбургери та бекон охолонуть, поріжте їх на шматки 1/2″-1″ і відкладіть.
Увімкніть гриль до 550˚F (288˚C) і попередньо розігрійте з каменем для піци всередині.
Вийміть тісто з миски, накритої кришкою, і розкачайте його в борошні з манної крупи до бажаної форми та розміру. Покладіть тісто на шкірку для піци, посипану кукурудзяним борошном. Додайте соус для піци, сир моцарела, мариновані огірки, цибулю, шматочки гамбургера, бекон і сир чеддер у такому порядку.
Коли гриль і камінь для піци розігріються, помістіть піцу на камінь і готуйте. Через кілька хвилин додайте насіння кунжуту та варіть до бажаної консистенції та скоринки (загалом приблизно 8-12 хвилин).
Вийміть піцу та збризніть соусом для бургерів на піцу та нарізану сиру цибулю. Наріжте та подавайте, і ваш розум буде вражений!