Килимок для гриля – дешева альтернатива планчам та тарілкам для гриля?
Більшість людей уже чули про килимки для барбекю. Вони рекламуються в мережі як чудові аксесуари для барбекю. Але чи хороші вони як дешева альтернатива чавунним гратам і планчам з нержавіючої сталі? Ми пояснюємо, на що ви обов'язково повинні звернути увагу при покупці.
Що таке килимок для гриля? І навіщо хороші килимки для барбекю?
Килимок для гриля є тонкою опорою, виготовленою з силіконової або термостійкої тканини і покритою тефлоном. Тефлон знайомий більшості сковорідок із кухні. Антипригарне покриття запобігає прилипанню м'яса, риби та овочів. Килимок для гриля просто поміщається на грати для гриля, після чого ви можете приготувати м'ясо та овочі на грилі. Крім гриля, їх можна використовувати для випічки.
Як працюють килимки для гриля?
Функціонування килимків для гриля дуже просте: ви кладете м'ясо та овочі прямо на фольгу для гриля та готуєте їжу на грилі прямо на ній. Перед цим ви нагріваєте гриль до потрібної температури, а потім поміщаєте килимок на грати для гриля як папір для випічки. Оскільки він лежить безпосередньо на решітці, він повинен забезпечити рівномірне перенесення тепла на їжу на грилі та що капання їжі на грилі не спричинене спалюванням жиру.
Переваги очевидні. Через антипригарне покриття не залишається залишків на решітці для гриля після приготування м'яса та овочів на грилі. Це зберігає гриль у чистоті, і вам не потрібно ретельно чистити його щіткою для гриля тощо. При чищенні килимка для гриля рекламується, що процес простий та швидкий. Ви знімаєте світловий килимок із гриля і просто змиваєте його.
Як чистити килимки для гриля?
За словами виробника, очищення грати для гриля або грати для гриля має йти у минуле з використанням килимка для гриля. Після гриля потрібно чистити лише килимок. Але чи це так просто?
Перш ніж ви зможете змити килимок для гриля, на самому грилі вже потрібна обережність. Смажений сік та грубі залишки жиру спочатку слід ретельно протерти тканиною на грилі. В іншому випадку вони можуть впасти в гриль, коли килимок знімаються, і таким чином забруднювати його. Якщо гриль все ще увімкнено, це може навіть призвести до удару полум'я!
Коли ви виймаєте килимок з гриля, ви повинні бути обережні. Оскільки він дуже плоский, він любить ковзати між гратами для гриля і все ще може бути гарячим після гриля. Тому обов'язково носити захисний одяг, такий як фартух для барбекю та особливо рукавички для барбекю. Навіть у цьому випадку це стає складним, тому що його важко схопити, необхідно використовувати додаткові столові прилади для барбекю, щоб зняти килимок із гриля.
Якщо антипригарна фольга для смаження знаходиться на грилі, не замочуючи гриль, ви можете спробувати змити її миючим засобом і губкою або покласти в посудомийну машину, якщо вона безпечна для посудомийної машини.
Килимки для барбекю шкідливі чи небезпечні для здоров'я?
Якщо ви хочете використовувати килимок на грилі, ви повинні тримати очі та вуха відкритими при покупці та заздалегідь чітко розуміти деякі речі. Для килимків для гриля з оброблених хімічними речовинами, може виникнути ризик того, що токсичні пари потраплять у гриль і зроблять їжу неїстівною.
Стає дуже небезпечно, якщо температура на решітці для гриля дуже висока. Килимок для гриля може навіть почати плавитися або навіть горіти. Особливо з високоякісними барбекю температура грати для гриля зазвичай занадто висока для килимків для гриля. Якщо пощастить, ви помітите, що відбувається під килимком для грилю через запах або дим. Вживання їжі на грилі з такого килимка може бути дуже шкідливим для здоров'я.
Жир і смажений сік також можуть стати джерелом небезпеки. Як тільки вони капають боком від килимка в гриль, ударне полум'я може підпалити весь килимок. У такому разі оголошується лише гасіння пожежі. Вечір барбекю зіпсований.
Килимки для гриля в порівнянні з планчами та тарілками для гриля
Як ми вже помітили, імовірно практичні килимки для гриля досить позитивні в обігу та чищенні, але при найближчому розгляді вони мають деякі серйозні недоліки. Для цього вони непереможні за співвідношенням ціни. Більш якісними альтернативами є чавунні грати та планчі. Зрештою, однак, приготування на грилі на відповідних аксесуарах для барбекю є вирішальним та, звичайно ж, смаком! Як фольга для гриля порівнюється з планчою чи чавунною решіткою? Ми протестували їх та виявили відмінності.

Відмінності у приготуванні на грилі та смак

При приготуванні на грилі з імовірно термостійким килимком для гриля тепло рівномірно розподіляється на грилі. Це робить плоскі шматочки м'яса рівномірно коричневими. Тим не менш, багато продуктів утворюють багато смаженого соку. Це створює накопичення рідини на килимку для гриля і їжа на грилі готується в ньому, а не на грилі. Смажені аромати не можуть розвиватися в такий спосіб, а брендинг неможливий для стейків на плоскій поверхні. З кількома шматочками м'яса на килимку для гриля створюється так багато смаженого соку, що він капає збоку від килимка в гриль. Це неодноразово спричиняє небезпечне запалення.

Гриль-пластини та планчі мають високу теплопровідність і, таким чином, отримують набагато вищу тепло, яку вони можуть випустити на грилі. Таким чином, приготовлена ​​на грилі їжа готується швидше, і на відміну від килимка для гриля немає смаженого соку. Завдяки ідеальному, рівномірному розподілу тепла та рифленої поверхні створюються відмінний брендинг та смачні смажені аромати, які ви хочете побачити та спробувати. Крім того, вони мають практичну колекцію мастила із зливним отвором, щоб не було спалювання жиру.