ГАЛІФАКС ДОНЕР
Після того, як я провів свої університетські роки на Приморських островах, ніщо так не зачаровує як донер! Якщо ви ще не пробували цю галіфаксську їжу, вас чекає задоволення!!
Час приготування
35 хвилин
Складність
легко
Персони
4
ІНГРЕДІЄНТИ
Для соуса
350 мл згущеного молока
½ склянки цукру
1 чайна ложка часникового порошку
1 чайна ложка цибульного порошку
2 столові ложки білого оцту
Для донера
400 г яловичого фаршу
200 г баранячого фаршу
по 1 чайній ложці часникового порошку, цибульного порошку, кайєнського порошку, орегано, коріандру, чебрецю, паприки
2 чайні ложки солі / перцю
1 свіжий помідор і цибуля (нарізані кубиками)
Лаваш x4
У невелику миску додайте згущене молоко, цукор, часниковий порошок і цибульний порошок. Ретельно збити інгредієнти.
Потім повільно додайте оцет, збиваючи миску, поки соус не загусне.
Додайте оцет, поки соус не досягне бажаної густоти, але пам’ятайте, що справжній Halifax Donair має трохи рідку консистенцію!
Охолодіть соус до подачі.
Змішайте яловичий і баранячий фарш у мисці з усіма сухими спеціями, перерахованими вище, до однорідності спецій і м’яса.
Після того, як м’ясо і спеції ретельно перемішані, дуже важливо пом’яти м’ясо 5-10 разів, а потім викласти на стіл. Повторіть цей крок 20-30 разів. Вимішування м’яса та розминання на столі розщеплюють внутрішні білки м’яса, що призводить до пастоподібної текстури, що забезпечує легке нарізання перед подачею.
Готуйте м’ясо Donair на СЕРЕДНЬОМУ вогні (177C) протягом 2 годин або доки внутрішня температура не досягне (71,0 C).
Зніміть з гриля і дайте м’ясу відпочити 30 хвилин.
Наріжте м’ясо Донер на скибочки. Покладіть в лаваш потрібну порцію м’яса донер разом зі свіжою нарізаною кубиками цибулею та помідорами. Змастіть обгортку солодким соусом і насолоджуйтесь!